Pfisterer KAPEX – maailman ensimmäinen SF6-kojeisto

1970-luvulla tiheästi asutuilla alueilla keskijännitteisten jakeluverkkojen komponenttikokojen pienentämistarve alkoi kasvaa. Pfistererille tämä toimi sysäyksenä kehittää yksinkertainen ja kosketussuojattu ratkaisu kaapeleiden liittämiseen ilmajohtorakenteiden viedessä liikaa tilaa. Vuonna 1975 Pfisterer esitteli CONNEX pistokepäätteen, joka on nykyään kirjaimmellisesti normi kaapeleiden liittämisessä. Perustuuhan EN 50180 / EN 50181 standardi Pfistererin CONNEX sisäkartiojärjestelmään. Tänä päivänä CONNEX on tuotemerkkinä tunnettu maailman laajuisesti miljoonien asennuskertojensa vuoksi.

Vuoden 1979 Hannoverin messujen yhteydessä Pfisterer esitteli maailman ensimmäisen kaasueristeisen kojeiston, joka nimettiin KAPEXiksi. KAPEX luonnollisesti liitettiin verkkoon CONNEX pistokepäätteiden avulla. Järjestelmän suosio jatkui ja asennuskanta kasvoi. Vuonna 1983 asennettiin sadas KAPEX-kojeisto Dürenin kaupunkiin Saksaan. 1980-luvun puolivälistä useat suuret toimijat siirtyivät käyttämään samaa periaatetta – ja käyttävät sitä edelleen.

CONNEX on kiinteästi maadoitettu pistokepäätejärjestelmä, jonka jokainen komponentti on rutiinikoestettu tehtaalla. CONNEX mahdollistaa öljy- ja kaasutöiden jättämisen pois työmailta. Tämä johtaa myös siihen, että kojeet voidaan koestaa kokonaisuudessaan jo valmistavalla tehtaalla. CONNEX-tuotteita löytyy erilaisiin ratkaisuihin kuudesta 550 kilovolttiin saakka.

Eurolaite on edustanut Pfistereriä Suomessa vuodesta 1989. Tarjoamme myös DILOn valmistamat SF6- ja vaihtoehtoisten kaasujen käsittely- ja mittalaitteet sekä tarvikkeet.

Aiheeseen liittyvät tuotteet