Työmaadoitusvälineet

Työmaadoitusvälineitä käytetään sähkölaitteistojen asennus- ja huoltotoimissa tekemään työskentelystä turvallista. Työmaadoitusväline oikosulkee ja maadoittaa sähkölaitteiston kaikki vaiheet estäen näin laitteistoa tulemasta jännitteiseksi. Työmaadoitusväline estää myös latausjännitteiden syntymisen.

Työmaadoituksesta annetaan ohjeet sähkötyöturvallisuus standardissa SFS6002 ja siirrettävien työmaadoitusvälineiden valmistus ja testaus on määritelty standardissa SFS-EN 61234. Kaikki toimittamamme työmaadoitusvälineet täyttävät edellä mainitut standardit.

Siirrettävät työmaadoitusvälineet ovat yleensä monisäikeistä, taipuisaa ja eristettyä kuparijohdinta. Väline kiinnitetään sähkölaitteiston työmaadoituspisteisiin työmaadoitusliittimillä.

Kun hankit työmaadoitusvälineitä, tarkista seuraavat seikat:

  • Mikä on sähkölaitteiston 1 sekunnin terminen oikosulkuvirta? – Saadaan vaadittu työmaadoitusvälineen oikosulkukestoisuus/johtimen poikkipinta-ala
  • Mihin vaihejohdin kiinnitetään? – Voidaan määrittää tarvitut vaiheen/vaiheiden työmaadoitusliitin
  • Mihin maadoitusjohdin kiinnitetään? – Voidaan määrittää tarvittu maavaiheen työmaadoitusliitin
  • Kuinka kaukana vaiheen ja maan maadoituspisteet ovat toisistaan? – Saadaan tarvittava työmaadoitusjohtimen pituus (yleensä 1,2–1,5 kertaa kiinnityspisteiden välinen etäisyys)

Toimitamme:

  • Horstmann työmaadoitusvälineet KJ-kojeistoihin ja muuntamoihin
  • Sofamel työmaadoitusvälineet KJ- ja SJ-ilmajohdoille ja sähköasemille

Vakiovalikoimamme kattaa useimmat tarpeet, mutta työmaadoitusvälineet voidaan määritellä myös asiakkaan toiveen ja tarpeen mukaisesti.

Tarpeittesi mukaan räätälöidyn työmaadoitusvälineen voit määritellä alta avautuvalla Työmaadoitusvälineen tilauslomakkeella.

Tarvitsetko lisätietoa tuotteesta?

Ota yhteyttä