Plumettaz OptiJet – optimaalinen ratkaisu kaikkien kuitujen puhaltamiseen

OptiJet on kompakti yhdistelmälaite tilaaja- ja runkoverkon rakentamiseen. Se soveltuu 1,5–8,0 mm kaapeleille ja 3–16 mm kanaville.

Laitteessa on sisäänrakennettu moottori, joka saa virtaa kahdesta 18 V ladattavasta akusta tai verkkovirrasta. Työntövoima välitetään kaapeliin kahden hihnan avulla. Tämän ansiosta OptiJet on hellä ohuille kaapeleille, mutta samalle riittävän voimakas jopa halkaisijaltaan 8 mm kaapeleiden puhaltamiseen.

OptiJet on nopea ottaa käyttöön ja sen 100 m/min työntönopeus mahdollistaa tehokkaan työskentelyn. Laitteen suunnittelussa on keskitytty etenkin kaapelin suojelemiseen puhalluksen aikana, käytön helppouteen sekä laitteen kestävyyteen rankoissa käyttöolosuhteissa.

OptiJetillä käytettävän kuidun enimmäistyöntövoima ja hihnojen puristus määritetään automaattisella törmäystestillä. Törmäystesti optimoi työntövoiman ja hihnojen puristuksen mahdollistaen nopeimman mahdollisen työntönopeuden sekä kaapelin suojaamisen rikkoontumiselta. Laite pysähtyy automaattisesti ennen kuin puhallettavan kuidun enimmäistyöntövoima ylitetään tai hihnat alkavat luistaa.

OptiJettiä on erittäin helppo ja yksinkertainen käyttää. Puhallusta aloitettaessa laitteeseen syötetään maksimityöntövoima, asetetaan haluttu asennusnopeus ja avataan ilmaventtiili. Tämän jälkeen laite käynnistyy ja aloittaa kuidunpuhaltamisen asetetulla nopeudella. Puhalluksen aikana laite säätää työntövoimaa ja ilmanpainetta kanavassa siten, että puhallus etenee vakionopeudella. Samalla laite suojelee kaapelia koko ajan. Laite pysäyttää hihnat automaattisesti, jos enimmäistyöntövoima ylitetään tai hihnat alkavat luistaa.

Optijet on suunniteltu käytettäväksi kaikissa olosuhteissa. Sen suojausluokka on IP65 ja siinä on hyvin vähän ulkoisia liikkuvia osia. Tuotekehityksen aikana OptiJettiä on testattu upotettuna 1 m veden alle vedenpitävyyden varmistamiseksi. Sen sähkömoottori ja paineventtiilit ovat suojassa laitteen metallikuoren sisällä. Lisäksi suorituskyynsä nähden Optijet on kompakti ja kevyt, sillä se painaa ainoastaan 17 kg.

Kaiken kaikkiaan OptiJet sisältää kaiken Plumettazin tietotaidon, vuosikymmenien kokemuksen ja uusimmat teknologiat yhdistettynä yhteen laitteeseen. Se mahdollistaa lähes kaikkien Suomessa valokuituverkkojen rakentamiseen käytettävien mikrokaapeleiden puhallusasennuksen yhdellä laitteella. Samalla se on erittäin helppo käyttää, suojaa kaapelia rikkoontumiselta ja kestää hyvin käyttöolosuhteita. Voidaan sanoa, että OptiJet on optimaalinen ratkaisu kaikkien kuitujen puhallusasennukseen.

Tuotetiedot täältä.