Plumettaz IntelliJet -demopäivät Oulussa 9-10.8

Eurolaite järjesti Plumettaz IntelliJet -demopäivät 9-10.8 Oulussa. Koepuhallukset suoritettiin yhteistyössä Nestor Cables Oy:n kanssa heidän koekentällään.

Koeasennuksessa mikrokaapeli (96 kuitua – halkaisija 6,4 mm) puhallettiin 10/14 mm mikrokanavaan. Radan pituus oli 820 metriä koostuen: 200 m suorista osuuksista ja kahdesta n. 115 cm säätellä tehdystä U-käännöksestä.

Valokuidun puhallusasennus tehtiin uudella Plumettaz IntelliJet -kuidunpuhalluslaitteella. IntelliJet on rakennettu käytännössä toimivaksi osoitetun MiniJet -laitteen pohjalle. IntelliJet tuo nimensä mukaisesti älyä ja automaatiikkaa kuidunpuhallukseen. Laite mittaa ja valvoo puhallustapahtumaa automaattisesti metrin tarkkuudella. IntelliJet varoittaa käyttäjää, jos työntövoima tai hihnan luisto kasvavat yli ennalta aseteltujen arvojen. Lopulta laite pysäyttää puhalluksen automaattisesti, jos valokuitu on vaarassa rikkoutua. Puhalluksen lopuksi laite tekee kattavan raportin puhallustapahtumasta. Raportti on heti jaettavissa Bluetooth -yhteyden yli.

Raportin avulla urakoitsia voi todentaa verkon omistajalle, että asennus on tehty kuitua vaurioittamatta.

Katso linkin videosta, miten koeasennus ja raportin jakaminen sujuivat.

Plumettaz Intellijet. Kuidunpuhallus asennusvideo osa 1 / 2

Plumettaz Intellijet. Kuidunpuhallus asennusvideo osa 2 / 2