Nexans-Euromoldin uusi 250 A kosketussuojattu pistokepääte

Nexans-Euromoldin uusissa 250 A pistokepäätteessä 200LR ja 200SR on vähemmän asennettavia komponentteja ja jokainen osa on kehitetty siten, että se on helpompi asentaa ja asennusvirheen mahdollisuus on pienempi. Paremman poikkipinta-alakattavuuden ansiosta eri tyyppien varastoinnin tarve on myös edeltäjäänsä pienempi. Valikoimasta löytyy päätteet aina 150 mm² johdinkoolle asti. Lisäksi päätteen valmistus on ympäristöystävällisempi.

Uusien 200LR-kulmapistokepäätteiden ja 200SR-suorapistokepäätteiden vaatima kaapelinvalmistelu on huomattavasti edeltäjäänsä helpompi. Kuparilankakosketussuojattujen, kuten HXCMK 1×35/16 20 kV -kaapelin vaipan kuorintamatka on ainoastaan 120 mm. Siten haasteellinen ohuen kaapelin eristyksen hiontakaan ei ole kuin 60 mm. Lisäksi uuden pehmeämmän EPDM-kumisen kaapeliadapterin ansiosta hohtosuojan rajaan ei ole tarvetta asentaa kentänohjausnauhaa.

200LR ja 200SR pistokepäätteissä on momenttiruuviliittimet, joten puristustyökaluja ei tarvita ja liitos on tasalaatuinen.  Liittimissä on ainutlaatuinen kolmen suunnan uritus varmistaa pääterungon lukittumisen oikeassa kulmassa kaapeliin nähden ja siten liukukosketin asettuu aina pistokepäätteen liitososan keskelle.

Päätteiden kiinnittämisessä läpivientieristimeen käytetään hakasia, joiden pituutta ei tarvitse säätää. Tämä yksinkertaistaa asennusta ja varmistaa laadukkaan liitoksen.

Tuotetiedot täältä.