Kokemuksia työmaalta – Hauff-Technikin seinäläpiviennit Carunan Sinimäen uuteen sähköasemaan

Caruna rakentaa uuden Sinimäen sähköaseman kasvavan sähkönkulutuksen tarpeisiin ja tukemaan hiilineutraalin Espoon strategiaa. Sinimäen sähköasema korvaa ikääntyneen Nuijalan sähköaseman ja se palvelee suoraan 15 000 ja välillisesti 140 000 asiakkaan sähkönjakelua mukaan lukien monet alueella toimivat yritykset. Projektin pääurakoitsijana toimii Destia Oy. [1]

Eurolaite toimittaa Hauff-Technikin seinäläpiviennit sähköasemalle. Hauff-Technikin BWS-seinäläpiviennit asennetaan seinävalunvalun yhteydessä ja HRK-läpivientitiivisteet asennetaan jälkikäteen.

Destia Oy:n Projektijohtaja Ari Eskola perusteli Hauff-Technikin valintaa hyvällä saatavuudella, kustannustehokkuudella ja laadulla. Töiden edetessä materiaaleja on saatavilla nopealla varoitusajalla, eikä niitä tarvitse varastoida työmaalla.

Sweco vastasi Destian alihankkijana rakennuksen rakennesuunnittelusta. Swecon rakennesuunnittelija Jere Kalliosalmi piti Hauff-Technicin BIM-tietokantaa hyödyllisenä ja sieltä löytyi riittävästi suunnittelussa tarpeellisia tiedostomuotoja läpivienneistä.

Eurolaite yhteistyössä Saksalaisen Hauff-Technik GmbH & Co. KG:n kanssa tarjoaa markkinoiden suurimman valikoiman kaapelien ja putkien läpivientitiivisteitä kaikkiin sovelluksiin aina asuinrakennuksista haastaviin ympäristöihin, kuten voimaloihin ja sähköasemille. Hauff-Technik suunnittelee ja valmistaa kaikki tuotteensa laadukkaasti pitäen keskiössä myös ympäristöystävällisyyden ja asennuksen helppouden.

Tuotteet soveltuvat esimerkiksi siirto-, jakelu-, teollisuus- ja tuulipuistoverkkoihin sähköasemille sähkö- ja telekaapeleiden, putkien sekä myös mm. maadoituksien asianmukaiseen läpivientiin rakennuksien seinien ja sokkelien läpi. Hauff-Technikin läpivientejä suositellaan käytettäväksi rakennuksiin, joissa tekniikan läpivientien vaatimustenmukaisuus kaikista näkökulmista on ensiarvoisen tärkeää, mutta se pystytään laajan tuotevalikoiman vuoksi toteuttamaan kustannustehokkaasti ja yksinkertaisesti.

Tuotetiedot täältä.